Een paar zonnige winterdagen zorgen er al voor dat we stilaan beginnen te dromen van de lente & de zomer, periodes waarin we graag op pad gaan met onze oldtimer. Als je ook plannen hebt om je oldtimer stilaan van stal te halen en te prepareren voor het nieuwe oldtimerseizoen, hebben we hier enkele nuttige tips voor jullie.

Dreaming of spring and summer ?

In eerste instantie is het een goed idee om de auto een goede poetsbeurt te geven, best met   de hand wassen en gebruik een tuinslang. Carwash en eventueel hogedrukreiniger brengen risico op schade met zich mee vandaar. Chroom delen kan je met pasta behandelen, vergeet ook het interieur en de ramen niet. De tapijten eens stofzuigen is geen overbodige luxe. Heeft de wagen een lederen interieur dan kan je het leder ook behandelen (voeden) zodat het soepel blijft en niet schreurt.

Vooraleer je opnieuw op de baan gaat is het aangewezen dat je even alle vloeistoffen niveau’s checkt. Beter nog is ineens je periodiek onderhoud in te plannen dan ga je helemaal met een gerust hart op pad. Nieuwe olie en een degelijke smering van o.a. de aandrijving zijn enkele items op de checklist.

Controleer ook de bandenspanning alvorens de weg op te gaan, dit voor de veiligheid maar ook voor een lager verbruik. Kijk ineens de staat van de banden eens na, zijn ze versleten of vertonen ze schade vervang ze dan ineens.

Time to take out the convertible !

Doet dit je alweer dromen van de weg ? Nog een laatste check van de documenten bij de wagen (keuring, verzekeringsattest, …) en je kan de eerste rally beginnen inplannen.

Uiteraard staat Classiccarstories met de werkplaats paraat om u te helpen bij enkele van de to do’s voor uw oldtimer, neem tijdig contact zodat we je auto tijdig kunnen inplannen en er voor zorgen dat die klaar is voor de volgende roadtrip.