Op zondag 14 januari was het weer zover. Meer dan 700 classics gingen van start in wat voor ‘Friend of the House’ Philippe Thomas hét event van het jaar is. Een gans jaar lang heeft hij er de mond van vol: 
dé Traversée de Paris.

Stopplaats Trocadéro, paar juweeltjes te spotten…

“Het meest toegankelijke, sympathieke en low-key event met een breed scala aan bolides; van Aston Martins DB4s, 2CVs, tractoren tot Solexen. Kortom voor ieder wat wils.” zo vat hun trouwste fan het elk jaar samen. Al weken krabde onze reporter aan de deur, maar nu was het zo ver. En ook dit jaar kwam hij met straffe verhalen thuis.

Wordt er geskied in Parijs ? Deze Porsche-rijder alleszins wel.

Eénmaal in de winter en éénmaal in de zomer verzamelen meer dan 500 vehikels zich aan het Château de Vincennes ten oosten van Parijs. Vanaf 7u30 vervolgen ze hun weg op eigen tempo langs een uitgestippeld parcours. Onderweg (zie foto) stopt iedereen naar hartenlust om een kiekje te maken van zijn bolide voor de Eifeltoren, een croissant te verorberen of even een praatje te slaan met de eigenaar van de Facel Vega.

Zij die zich een weg weten te banen door de Parijse hectiek zijn nog op tijd om Montmartre op te tuffen. Kortom, een epische roadtrip met gelijkgestemden, wat wenst een mens zich nog meer?!
Volgend jaar zijn we er bij, Philippe!