Oldtimers brengen Christophe Thomas en Nicolas Geerts samen: “Wij zijn de leveranciers van rijplezier”

Ekeren-Brasschaat

Christophe Thomas (52) uit Brasschaat en Nicolas Geerts (39) uit Ekeren hebben een gemeenschappelijke interesse. Hun passie zijn oldtimers en het wereldje errond. Christophe focust op de jaren ‘80, terwijl Nicolas meer een zwak heeft voor auto’s uit de jaren ’50, ‘60 en ’70. Ze ontmoetten elkaar via een gezamenlijke kennis en besloten samen verder te gaan onder het credo ‘Leveranciers van rijplezier’.

Marc Wouters

Christophe Thomas is een ondernemer met 20 jaar ervaring in de engineering consultancy en al van jongs af geïnteresseerd in oldtimers. Sinds 2019 richt hij zich ook professioneel op die wereld. Classic Car Stories werd in dat jaar opgericht samen met een one-stop-shop voor alles wat met classic cars en de auto-industrie te maken heeft. “Na jarenlang onderzoek en spotten van wagens in het straatbeeld rolde ik stilaan in het wereldje.” Het echte verhaal van Classic Car Stories ontstond vanuit een vraag naar kwalitatieve, betaalbare en vooral correcte ondersteuning voor de gemiddelde oldtimereigenaar. Naast het adviseren en ontzorgen bij aan-en verkoop startte Christophe aan het opbouwen van zijn eigen collectie classic cars die hij graag matcht aan eigen autoliefhebberij, met of zonder veel kennis. In 2021 opent hij een fysieke workchop in Ekeren, waar aan een wagen kan worden gewerkt. Iedereen is er welkom voor advies op maat.

“Na mijn passie voor alternatief reizen, kreeg ik interesse voor gemotoriseerde voertuigen. In tegenstelling tot onpersoonlijke ervaring van een vliegreis, lijkt mij met de auto of de motor de meest geschikte manier om onze prachtige blauwe planeet te verkennen”, zegt Nicolas Geerts. “Met deze filosofie in het achterhoofd heb ik in 2020 The Grand Touring Company opgericht. Ik wil een ervaring op wielen creëren voor liefhebbers van alternatieve reizen, klassieke auto’s en iedereen die eens van de gebaande paden af wil.” Het is Nicolas ultieme doel om via om van A tot Z voor de klant te zorgen. “Ik doe het zoekwerk, van concept tot administratie.”

Christophe en Nicolas hebben elkaar via een gemeenschappelijk kennis ontmoet. “We zien onszelf als leveranciers van rijplezier. We staan al enkele jaren samen op beurzen. We beleven zelf veel plezier aan onze uit de hand gelopen hobby en proberen ons enthousiasme over te brengen aan jong en oud”, vertelt Nicolas. Vroeger werd het bezit van een of meerdere oldtimers gezien als een investering. “Dat kan nog altijd mits de nodige kennis, maar voor ons beiden is het grootste rendement een glimlach op het gezicht als je op pad bent”, weten Christophe en Nicolas. Zo verhuren de partners een Alfa Romeo Giulia uit 1969 en een BMW CSi uit 1973, als instapper zodat liefhebbers kunnen proeven van een dagje of een weekendje op pad met een oldtimer.

Nostalgie

“Rijden in een oldtimer is niet alleen nostalgie, maar ook avontuur en vrijheid. Je geniet van de charme en het karakter van de auto en misschien krijg je ook interesse in de geschiedenis van je wagen. Dat laatste beleefde Nicolas toen hij besloot met de Alfa Romeo Giulia naar Italië te bollen op zoek naar de eerste eigenaar van het voertuig. ”Onze zoektocht dreigde op een fiasco uit te draaien“, vertelt Nicolas, ”maar op de laatste dag kregen we de eerste eigenaars te pakken. Het werd een emotionele ontmoeting tussen Severno Bertuzzi, zijn echtgenote en … de auto.“

Of het nu een wagen is om op zondag pistoletjes te halen, rond de kerktoren te bollen, richting Nice te rijden of een competitieve rally te rijden, Christophe en Nicolas proberen de klant te begeleiden in dit traject. Een oldtimer huren ligt bij vele mensen nog binnen het budget. Maar een exemplaar bezitten is andere koek. “We komen de kandidaat kopers tegemoet wat betreft budget, technische kennis en mogelijk ook door een stalling in de omgeving van Ekeren-Donk aan te bieden.

De opkomst van elektrische auto verontrust Christophe en Nicolas niet. In theorie zullen auto’s met een verbrandingsmotor na 2025 geleidelijk verdwijnen. Er zullen nog heel lang benzine en dieselwagen blijven rijden en als het helemaal niet meer mag, verdwijnen de inmiddels oldtimers in een museum. Eigenaars van oldtimers zijn inmiddels begonnen om in hun wagen een elektrische motor te plaatsen. “We moeten nu eens mee met onze tijd”, besluit Nicolas.

Classic Cars kopen & verkopen – Classic Car Stories Antwerpen

Roadtrip | The Grand Touring Company

Lees volledige artikel via deze link:

Oldtimers brengen Christophe Thomas en Nicolas Geerts samen: “Wij zijn de leveranciers van rijplezier” (Ekeren) | Gazet van Antwerpen (gva.be)