Bij Classiccarstories staan de verhalen die je beleeft met je oldtimer centraal, of het nu met vrienden of in familieverband is. Leuke trips, mooie landschappen, bijzondere plaatsen en steden gecombineerd met een picnic, terraske, … kortom zelf je stories schrijven !

Alhoewel je van in de werkplaats ongetwijfeld ook veel straffe verhalen hebt, zijn de stories ‘on the road’ degene die bijblijven. Daarom hechten we bij Classiccarstories zoveel belang aan ‘Driver Cars’. Geen showroom staat of ‘mint condition’, alhoewel dat ook zijn voordelen heeft als de auto in je living staat, om naar te kijken dus. Driver cars starten direct, zijn technisch betrouwbaar waardoor instappen en rijden tot in Nice zo maar tot de mogelijkheden behoort.

Dat is wat wij zelf als de CCS-test bestempelen: in één ruk van Turijn of Barcelona naar Antwerpen, zonder problemen. Dat betekent uiteraard niet dat er nooit niets kan voorvallen: een platte band, een benzinepomp die ineens stuk gaat, …

De laatste ‘CCS test’ ging naar Lübeck. Alexander, koper van de Jaguar S-type R, reed een paar weken geleden in één ruk naar zijn woonplaats aan de Oostzee (Duitsland). Het moet gezegd dat de Jaguar eerder een youngtimer is maar toch, meer dan 20 jaar oud, een lange tijd niet meer frequent gebruikt: starten, rijden en veilig thuiskomen 620 kilometer verder. Geslaagde CCS-test wat ons betreft.

Ah ja, eens terug thuis heeft Alexander er wel nieuwe banden onder gelegd en de wagen een waanzinnige poetsbeurt gegeven. Door die poetsbeurt rijdt de auto niet beter maar uiteraard het is wel aangenamer voor de inzittenden en kijklustigen. De nieuwe banden dragen dan weer wel bij tot een beter en veiliger weggedrag.

We wensen Alexander veel rijplezier en stories met zijn Jaguar en iedere eigenaar van een oldtimer een geslaagde CCS-test toe nu het seizoen stilaan van start gaat !